2011-11-20

Bornholm dag 2

En tidig morgon som inte var lika tung som dagen innan och Christopher tittade ut ur sin fågelholk.







Vattnet nedanför sjöjungfrun borde vara toppen men ett plötsligt superlågvatten gjorde vadningen till ett äventyr














Ett snabbt stopp vid Ypnasted gjorde ingen glad, allt vatten som gett fisk vid förra klubbturen var borta och vadningen var om möjligt ännu värre.

Det blev dags för lunch och resterna från gårdagens hakkeböfsmiddag satt fint.







Den avnjöts vid Broens rev på den sydligaste delen av ön. Vi har goda erfarenheter av fiske här och guideboken hävdar att Bornholms största öringar fångas här.







Nu äntligen så släppte det, kanske inte med de största öringarna men i snabb följd så tog jag 5 st, främst på märla.







Dom andra grabbarna fick också fisk och det var ett muntert gäng som avslutade dagen på revet.






Hård botten med tång liknar nästan "pallarna" som man hittar på Gotland.







Hjemmelavet fläskesteg med rödkål avslutade en trevlig kväll.
Receptet lika enkelt som gott.
1., In i ugnen med svålen i vatten (uppochner) på hög värme i ca en halvtimme.
2. Sedan 2-2,5 timmar på 175 grader rättvänd, lagom för en afterfish-tupplur.



Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: