2019-12-29

Annandagsfiske

Det var ett glatt gäng som samlades på Ekerödsrasten för vidare färd åt nordost.Väl framme så var det dags för snabb påklädning och ut på vattnet, Dagarna är korta och det gäller att utnyttja dagsljuset,

En maratonvadning på första stället gav inte mer än en rejäl dos av frisk luft och kalla fingrar. Ett ganska högt vattenstånd hjälpte inte heller till. Dags för fika i lä.

Ola skämtade om att makrill i tomat nog var den enda fisk vi skulle få den dagen. Väl på vattnet så spred vi ut oss så gott det gick, en pinande iskall nordvind begränsade en del. Jag gick en lång runda i motvind och kände att det nog hade blivit vinter i vattnet, lite växtlighet och inget liv.
Dom anda  grabbarna tog det mindre kalla medvindsalternativet, på grunt vatten fast i sump.
Här var det också äntligen kontakt med fisk. Mats lyckades mot alla odds ta två gäddor på ganska kort tid, Ola hade en virvel. Resten av oss fick försöka inbilla oss att räkna bottenkänningar som eventuella hugg.

En oroande trend från föregående år där Mats återigen är den enda klubbmedlem som får fisk.

Kvällen avslutades med julmat i Björka, där utökades dagens fådda firrar med löksill, glöggsill och ansjovis i form av Jansson. Alla fick ju således fisk till slut.

Snart börjar havsöringssäsongen och vi går in i det nya året, laddade med ett nytt fightingface,
God fortsättning och ett gott nytt år.

Inga kommentarer: