2008-02-11

Havsöringstävling

Såg att det ska ordnas en tävling den 30/3 med namnet "Blänkaren" där bästa fulton premieras. Känns det igen?

10 kommentarer:

IIB sa...

Intressant att tävlingen initierats av klubbmedlemmar och att våra idéer sprider sig. Det är olyckligt att den nästan krockar med våran egen tävling, Öringens dag. Vi måste ta ett snack med vår huvudsponsor för att klargöra vad deras engagemang i Öringens dag egentligen innebär.

Anders DK sa...

Ja, visst är det härligt att en ide om endast blank fisk i en tävling har spridit sig?
Så kära Anders... har endast SKK tillstånd att ha en sån tävling?
Du skulle kanske föredra att vi anordnade en tävling, där man gick efter största fisken? Vackert med alla besor som skulle komme in eller hur?
Tidspunkten kan vi tyvärr inte ändra. Valet var om vi skulle ta påskhelgen (fullt med folk) eller efter 2. helgen i april (där alle hade tid igen). Tyvärr var det gott om näbbisar i fjol, så vi valde 30 mars. 2 så fina tävlingar i rad ser jag inte som nått problem.

IIB sa...

No hard feelings, Anders.

Det är som sagt bara positivt att fler anammar våra idéer och vi har redan märkt att det är länge sedan vi var ensamma om att ha en havsöringstävling.

Vad som däremot är nytt i år är att vi knyter upp oss mot en enda huvudsponsor och som motprestation så väntar vi oss ett starkare engagemang med demo på plats etc.

Indirekt så betyder det ju att vi avsäger oss stöd från "alla dom andra". Om nu denna sponsor hoppar på alla liknande arrangemang så måste vi förvissa oss om att dom fortfarande kan leva upp till huvudsponsorskapet.

Nu är det inte så att Öringens dag står och faller med materiella priser. Det enda priset som egentligen betyder något är vårt förstapris för den vackraste havsöringen, tavlan.

/Jan M

Anders DK sa...

Hej Jan,
Jag tycker det är jättepositivt att fler vill ha tävlingar där man endast går efter blank fisk.
Tidspunkten håller jag med om, som sagt. Men det var svårt att hitta en ledig tid, som passade alla 5. (Kom ihåg, att vi inte är en förening, utan bara 5 hemsidor som försökar samla folk som använder våra sidor)
Nästa år får vi anpassa våra tävlingar, så dom inte ligger så nära.
Vad sponsringen angår, låter jag Henric sköta det. Jag förstår din synspunkt, och vet inte hur Sportfiskegiganten ser på detta.
Tavlan är ändå det bästa :-)
/Anders DK

Anders sa...

Anders DK, jag är den förste att premiera tävlingar som handlar om kvalitet istället för kvantitet så missförstå mig rätt. Naturligtvis har SKK inte ensamrätt på en sådan tävlingsform. Jag blev bara mest förvånad över tidpunkt, arrangörer och sponsor.
En anpassning inför nästa år gagnar nog oss alla..

Anders DK sa...

Jag kanske skall anmäla dig direkt Anders?
Vi har inget vandringspris (än) eller en snygg tavla, men korven är god :-)

Saxat: "Jag blev bara mest förvånad över tidpunkt, arrangörer och sponsor."
Tidpunkten - beklagar, men ta inte vår tävling som nån konkurrent!
Arrangörer - den förstår jag inte?

Anders sa...

Initialt kändes det lite olustigt att se att medlemmar i SKK arrangerar en tävling helgen före klubbens. Det hoppas jag att du förstår. Man är ju alltid sig själv närmast.
Men efter att jag gått och funderat lite på det under dagen så har jag nog ändrat mig en del.
1. Tävlingar är en naturlig träffpunkt för intresserade. De flesta "andra" kustfiskare ser man bara utvadade på ett rev med mössan djupt neddragen över öronen.
2. Perfekt miljö för nybörjare att få lite info om vad som gäller vid havsöringsfiske. Fredning, ragor, etik o.s.v.
3. Det är nog så att de flesta tycker det mer är en social grej än tävling.

Tyvärr kan jag inte delta er tävling då jag är i Skottland. Kanske nästa år...;-)
Tight lines...

Anders DK sa...

Tidpunkten kommer vi att samordna mycket bättre nästa år. Det lovar jag!
Jag är glad att du ser på tävlingen som den är, Anders. Surt du inte kan hänga med, men så ses vi kanske till SKK´s tävling?

Anders sa...

Visst gör vi de...

Henric sa...

Hej!
Blänkaren körde vi förra året också. Även då var Sportfiskegiganten sponsor. Den som varit vaken har noterat att jag var med och startade SFG samt satt som VD till i december, 2007. Nu har jag lämnat bolaget men kopplingen är naturlig och sponsringen spikades redan förra året.
Datumet fick bli i slutet av mars eftersom jag är i Filippinerna under nästan hela mars, men nästa år ska vi nog satsa på en januaritävling.
Hur som helst... Jag är säker på att alla tycker det är trevligt med en tävling till så att vi kan få fiska ännu lite mer. :-)
Mvh Henric
www.henric.nu