2009-02-14

Rookiedag i kylan

Vi hade bjudit in klubbens nykomlingar till en träff på sydkusten, ganska improviserat och det var långt ifrån alla som vi fick tag på. Peter och Daniel från Svedala var dom enda rookisarna som ställde upp i kylan. Anders och Lasse kom från Vellinge och jag kom ensam från Björka.


Träff var satt till kl 08:00 i Abbekås och det var ganska uppenbart att vi skulle behöva skjuta upp fisket lite. -9 grader och ett fantastiskt Halofenomen som bildades då solens strålar bröts i kölddimman som steg från vattnet. En skarp nordanvind tog definitivt knäcken på alla ambitioner till morgonfiske och vi tog oss i stället in på konditori i Ystad medan vi väntade på varmare väder.


Efter en timme så var det "bara" -6 och vi drog bort till konservfabriken, bra förhållanden och allt mer värme väckte hoppet lite grann. Tyvärr var det lite för optimistiskt och vi drog vidare till Abbekås, ett par timmar där fick dock det mesta fiskeintresset att svalna.


Med morgonens haloupplevelse och köldröken från vattnet i åtanke så har jag nedan försökt att illustrera en fisklös kall dag på ett fartfyllt sätt.


2 kommentarer:

Unknown sa...

Ser mycket kallt ut...synd att det inte blev någon fisk som värmde. Hoppas vi kan göra ett nytt försök när det blivit varmare..

Anders sa...

Det är en ny klubbtur planerad på lördag, men som det ser ut på prognoserna än så länge kommer det att vara lika kallt. Vi får väl se.