2010-07-18

Norrlandssemester, en kort summering

Veckan började med kallt väder, 8-10 grader, mulet och regn. Öringfisket gick således inget vidare. Vi fiskade på lite olika ställen, bland annat provade vi nedre delen av Dellikälven, men med endast småöring som resultat. Dellik ser ruggigt giftig ut, och vi får skylla på det kalla vädret då det bara måste stå fin fisk i dom strömmarna. Laisälven däremot levererade....två dagar med ruggigt bra harrfiske.

Mycket fisk mellan 45-49 cm kom upp under två fantastiska harrdagar. Fisk i nästan varje kast.
Och så fick vi drivor med småharr som synes ovan. Fem flugor regerade, Harörenymf, Muddler, ljus klinkhammer, brun dagsländenymf och superpuppan. Anders krokade en riktigt stor ful rackarns fisk på superpuppan. Jag skuttade(på vägen rakt in i en klippa....men det är en annan historia...) givetvis över för att assistera avkrokningen, och beslutade snabbt att det var catch & release som gällde. Man bonkar inte sin fiskekamrat.

Sista fiskedagen var en kanondag både väder och fiskemässigt, framför allt klinkhammerfisket på vakande kilosharrar var grymt. Laisälven levererar harrar och stor öring på löpande band och är helt klart ett vatten värt att besöka än en gång.

Inga kommentarer: