2012-02-26

When the going gets tough

The tough gets going to Vitemölla........Egentligen inte menat att vara tufft alls, nordvästlig vind borde ha åstadkommit en ganska trevlig miljö i vårt sydosligaste hörn, så var långt ifrån fallet. Om det var gårdagens storm som lämnade efterdyningar och skitigt vatten så måste den ha varit kraftig. Jag började i sydost och sökte mig norrut för att hitta drägliga förhållanden, Skillinge, Brantevik, Baskemölla, Vik, alla var drabbade av samma sak. Hög dyning som omöjliggjorde allt vadarfiske, jag kom ända upp till Vitemölla innan jag träffade på första fiskaren. På parkeringen så träffade jag ytterligare två, trevliga grabbar som sökt sig ner från Göinge. Vi var fyra som trotsade elementen och gav revet en chans. Det gick men var långt ifrån skönt att hoppa på var sjunde våg. Nordvästan skapar lite speciella förhållanden runt Kivik och tillsammans med den första fiskaren, Kalle från Hässleholm så beslutade vi att testa Stenshuvud i stället.Det var nästan lika tufft även om vi slapp den pinande vinden, vi vadade ut i issörja och stod strax innanför bränningen, trodde vi ända tills vi insåg att vi stod mitt i den. Mycket obehagligt att bli flyttad en halvmeter av en våg, mitt bland stora srenar.Fisket var trögt och vi verkade mest få slick på kroken, det kändes inte alltför trevligt så efter ett tag så bröt vi. Kalle skulle testa ett ställe till men jag var ganska nöjd.

Det var nära att dagen blev en klassisk korvkiosksrunda som vi gjorde som nybakade körkortinnehavare på sjuttiotalet, vi hade stenkoll på var kan kunde få och var man inte man kunde få gurkmajonäs på hela Österlen. Det är bara så att alla korkiosker verkar ha lagt ner och jag i stället hamnade på en ganska häftig pizzeria i Kivik. Stenugnsbakad "äkta" italiensk pizza. Kanongod om man bara plockade bort den där jävla ruccolan som dom hade lagt på i efterhand. Klart bästa stället i Kivik nu när Pomona inn har trätt in i korvkioskhimmelen.

3 kommentarer:

Zigge sa...

Issörja? Är det inte sådant man har i Daiquiri. Vadade ni i daiquiri?

IIB sa...

Sorry LIMONE var slut men vi var inte sura för det :)

chemtrails-sverige sa...

Detta är nu såpass graverande och allvarligt att många fler torde uppmärksamma nu vad som sker i det fördolda och varför fisken flyr kusterna.
Svaret hittar ni på denna bloggsida, OBS ! INGA myndigheter eller media kommer att vidgå att detta sker, då det är ett hemligt militärt projekt, utan det är upp till folket att själva bilda en opinion runt vansinnet och kräva ett omgående stopp.

http://chemtrails-sverige.blogspot.se/

även

chemtrails-sverige.com