2014-04-06

Öringens dag, resultat.

Öringens dag blev just det, ingen öring behövde sätta till sitt liv för att någon fångstman skulle kunna vinna ära och heder i tävlingen. Det var nära och det var 55 cm öringar som släpptes tillbaks, även om dom var över 1 i fulton.

Morgonen började med att väcka svanarna på udden med ett underskönt scenario i bakgrunden.


Nu var det inte så mysigt på riktigt, känslan sabbades av att det var nollgradigt, lågvatten,  isande sydostan, svordomar över att man inte kunde se etc. Annars var det helt OK. Sakta men säkert så befolkades udden och temperaturen blev lite mer normal. Fisken var på plats men tyvärr var fattades det lite på storleken.

 Säl i vattnet verkar vara mer regel än undantag nuförtiden och ett gäng som hade varit på sydkusten var helt omringade av nyfikna sälar.
Sakta men säkert så samlades deltagarna i Barsebäck, en viss "korvpanik" uppstod när vi insåg att gasolköket hade pajjat men den panikinköpta engångsgrillen fungerade faktiskt helt utmärkt att både grilla och koka korv på.

Vi hoppas på bättre lycka nästa år och att tavlan kan få en ny ägare. Lite av grundförutsättningarna för tävlingen är ju att bara spara på fisk som man själv är nöjd med.
Barsebäckshamn är utmärkt som utgångspunkt för havsöringsfiske, utöver udden så erbjuder sträckan från norr om hamnen till Sjöbobadet fina förhållanden för både spinn och flugfiske.

Inga kommentarer: