2015-07-05

Sommartorsk

Sommaren är här, och med den det traditionella fisket efter torsk, sill och makrill utanför barsebäck. Tillbringade lördagen med min far ute på havet, och det var total stiltje, 30 grader i luften 19 grader i vattnet och ingen ström. Dock verkar hela skånska armadan siktat på barsebäck, då Amigo, Pelle med flra turbåtar allihop låg här nere tillsamman med hiskeliga mängder småbåtar och nät. Combat fishin'....


Det fina med denna typ av väder är att man kan använda sina vertikalprylar för gös och precisionsbomba torsken. Avsaknad av ström och drift gör att man MÅSTE leta fisken med lodet, och det är inte stora bulor utan fisken är utspridd och ett par tre individer max står nära varandra.

60 grams jigg, gösprylar och precisionsbombing resulterade i rejäla mängder torsk och baljan fylldes successivt med torsk.


Bortsett från alla nät och alla båtar som krigar om fisken, så har detta fiske sin charm. Fisken är huggvillig, man kan sola och njuta av tillvaron, och man kan använda lätta, trevliga fiskegrejer. Så, har ni ett flytetyg, gösprylar och semester, ta en tur på havet om det är denna typ av väder.

Inga kommentarer: