2009-06-11

Djungelfiske

Vem behöver egentligen åka till Sydamerika för att fiska i djungeln? Det går pprecis lika bra att ta sig ut i den svenska terränglådan. Mats kom på besök för lite grillning och fiske, väderprognosen var väl inte alltför ljus men det var ändå ett giott alternativ att fördriva en Tosdagskväll på. Stekt Björkasparris med stekt västerbottenost till förrätt och grishals med potatissallad till huvudrätt. Lagom mätta gav vi oss iväg på vårt djungel-äventyr. Scouterna hade röjt en väg så vi fick hjälp den första biten, sedan så hade vi nästan behövt machetekniv.



Redan på andra kastet hade Mats ett våldsamt påslag men fisken missade hans kastfluga ganska grovt, på något sätt så lyckades vi inte få fiosken intresserad igen. Längre ner så övergick skräbbebladen i nässlor och terrängen öppnade sig lite.
Under tiden som jag fipplade med videokameran så "pilkade" Mats med sin fluga i strandkanten och vi kunde se hur en grann gädda attackerade. De missade men var klart mer intresserad och ett par kast senare så var fisken fast.



En smällfet strömgädda på gott och väl 3 kg. Efter ett tag så började det regna allt mer och vårt fiskehumör avtog ganska snabbt. Det lät som en trum-orkester när regndropparna träffade tusentals skräbbeblad. Lite eftersnack innan det var dags att hålla kväll.

Inga kommentarer: