2009-07-06

Kvällsfiske på Ringsjön

När värme ligger runt dom trettio så är det rätt skönt att ge sig ut på kvällen och få lite svalka. Sagt och gjort, söndag kväll begav vi oss ut på sjön för att primärt fiska abborre, med lite försök på gös. Vädret var som sagt fantastiskt, och att kunna tillbringa hela kvällen i shorts och T-shirt är så skönt när man tänker på gäddturerna med flugspöt i november-mars...
Väl ute börjar vi med att vertikaljigga längs en djupbrant. Massvis med fisk på lodet, men ingen visar sitt intresse. Efter ett tag bestämmer vi oss för att dra iväg och köra lite UL-fiske efter abborre. Det var ju ändå därför vi var där. Väl framme vid våra normala abborrplatser tar det ett tag innan första fisken nyper. En liten gös har valt att knipa Fredrik's miniwobbler. "Gös på 1,5 meters djup? Intressant...". En kall öl glider ner för strupen, och livet känns rätt bra i solen.
Det idoga fiskandet längs grundområdena blir bara bättre och bättre ju senare kvällen blir. En del smågäddor kommer upp, men jag lyckas klippa en fin en på strax under tre kilo. Benny tar en något mindre. Plötsligt ser vi fisk skvätta i ytan, och i tron att det är abborre skickar vi alla tre ut våra vibraxspinnare. Döm om förvåning när gös efter gös halas upp. Dubbelhugg, fisk på två kast i följd, ja plötsligt hade fisken bestämt sig för att jaga. Visserligen småfisk, men det fanns stor fisk också bevisligen, eftersom jag kämpar med en fisk ett bra tag innan den visar sig i ytan och kliver av i ett plask. Gissningsvis ett par kilo iallafall.
När vi summerar kvällen kan vi konstatera ett tiotal gösar, en handfull aborrar samt lika många gäddor synat båtkanten. Därutöver en hel del tappade fiskar. Alla tagna på under två meters djup, och med undantag för den första, tagna på Vibrax spinnare..... Svart med gula prickar regerar.

Inga kommentarer: