2011-06-04

Göstur på Ringsjön

Vilken dag...vädret kunde inte vara bättre för lite vertikalfiske efter Ringsjön's gösar. Sagt och gjort, båten och bilen lastades och vi var på vattnet vid lunchtid. I vanlig ordning prickar vi samma dag som det är fisketävling, så det var lite småtrångt att få i båten. Väl ute börjar det lite trögt, och jag får en liten stackare. Vi njuter av medhavd lunch innan fisket plötsligt släpper loss.

Snabbt kommer den ena gösen efter den andra upp....

..innan en mikrogädda sväljer jiggen...
...och Michaela tappar en grann abborre när den skall lyftas i båten. Precis när vi ser den plaska ner i vattnet väljer en annan abborre att ta min jigg...
...för att sedan följas av dubbelhugg på fin matgös....
..som sedan avlöses av ytterligare en....
..och en till....
...innan en gädda knipsar min lina och Michaela tar sista gösen för dagen.
Dagen får sammanfattas som en riktigt mysig dag med bra fiske och en rejäl solbränna. Den nya elmotorn med I-Pilot fick bekänna färg, och till tvivlarna(läs Janne) så funkar GPS-varianten av kursgyrot ypperligt, liksom Spot-Lock funktionen.

Nu vankas halstrad gösfile med örtsås och potatis.

Bert och Johnny, tävlade ni i år?

/M&M

1 kommentar:

BeBe sa...

Jodå, vi gjorde det klassiska misstaget att köra runt efter bättre ställen än där vi satt och fick första fisken. Sjön är stor och har många möjligheter. Tävlingen innebar att fånga trippel (gädda, abborre och gös). Så vad nyttar då Johnnys brax som han fick på dropshot. Själv kammade jag noll.
Men vi hade i alla fall tur med vädret.