2011-10-21

Arjeplog Arvidsjaur Boden Bromölla Bygdeå...........

På gränsen till det stora äventyret i nordost så träffar vi på den norrländska hamburgerkedjan Frasses yttersta utposter. "En stor stark i Bromölla" får plötsligt en helt ny innebörd.

Efter traditionell inhandling av Valje grova på Preeeem macken så insåg vi att korvmojen på baksidan hade bytt namn till Frasses. Deras nya specialmeny, "Stark", blev valet i den stora varianten (150 g).Vi var förbredda att ta steget över gränsen, och ägna oss åt några dagars intensivt gäddflugfiske.
Väl framme i stugan så satt det fint med öl och vitlökskorv. Microdiscot i form av en "Altec Lansing Orbit" riggades upp.


Vi spanade in trailern för den nya snackisen i gäddflugfiskevärdlden, filmen A backyard in nowhere, den handlar om ett gäng grabbar som drar iväg till Alaska och fiskar i de vatten som den ursprunglige gäddflugfiskeguden, Larry Dahlberg, en gång fiskade i. Nu så blir äventyret extra komplicerat av att dom hamnar mitt i en konflikt mellan Larrys gamla polare, guiderna (MSTPA) och lokalbefolkningen. Filmen har kallats flugfiskewestern och den kommer att visas på nästa klubbkväll, hemma hos Thomas.

Alltefter som vi provade oss igenom fem sorters whisky så lyckades vi avhandla diverse olika musikstilar från den stillsamma John Allen, över Leif Norbergs kultförklarade album "Highway to Hellsingland" för att avsluta med Leningrad Cowboys klassiska Helsingforskoncert tillsammans med röda armens manskör. Deras tolkning av Stairway to heaven framkallar klart rysningar av vällust.

Hur som haver så är det nu dags att fiska, som förtrupp inför Blekinglägret så har vi lovat att inte fiska på klubbens favoritplatser, det är nya sällen som gäller. Hur enkelt det nu kan vara när man är inne på mer än 20 års Blekingefiske. Nu har vi dock jungfrueliga vatten på G och vem vet, kanske vi kan få ner lite actionladdad flugfiskeeastern på film, "a backyard in Blekinge".


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: