2011-10-22

Skånska kustbadarklubben

Eftersom vi agerade förtrupp för klubbens Blekingeläger och så hade vi lovat att inte fiska på dom vanliga ställena, det var dags för fiske på nya vatten. Vi hade rekat ett helt nytt område med hjälp av satelitbilder och det såg superfint ut med sand och mörk botten utanför strandstenarna. Allt var upplagt för bra fiske, det var bara en sak vi hade missat, vattenståndet. När vi kom fram så såg det konstigt ut, havet gick ända upp i skogen, stranden var utplånad, den som känner till de blekingska öarnas anatomi vet att skogen normalt är helt oigenomtränglig. Man är hänvisad till stigar eller just stranden för att ta sig fram. En snabb koll på SMHI, havsvattenståndstabeller visade 33 cm högre än normalt.Den spännande stranden hade precis blivit en utmaning och den fina vadarbottnen hade blivit omöjlig att nå. Skam den som ger sig, ett gott försök i okänd helvetesterräng innan vi insåg hur hopplöst allt var, ungefär då så tappade jag fotfästet och fick närkontakt med det 7-gradiga vattnet i ett tiotal sekunder. Ola retade sig att han inte hade kameran redo och bad mig göra om proceduren. Jag kontrade med att filma honom på hans vanskliga tur mot säkerheten, det var mycket nära att även han fick bada.Tillbaks till fisket, vi hade dömt ut ett par vikar som alldeles för grunda men dom kändes under rådande omständigheter som enda alternativet. Redan i andra kastet så fick Ola en mikrogädda, snabbt drog han inåt viken och lika snabbt tillbaks igen, fötterna försvann under honom i tröstlös sump, andra gången på en timme hade han med en hårsmån undvikit ett dopp.
I snabb följd så tog vi ett tiotal små gäddor, vi fick varsin gädda som hade fastnat i beteslåset utan att kroken satt fast.


Anders och Mats hade valt lite mer säkra ställen inomskärs men dom valde att "bada" i en helt ny dimension, med fiskekajak, öarna utanför ett av våra toppställen lockade och dom fiskade både från kanoten och gick i land och vadade.


Fisken var av betydligt bättre kaliber och dom fick ett antal fiskar upp mot fem kilo.


Finn och Dan gjorde en lite mer traditionell runda och dom fick klart mest fisk. Inga bilder men rapport om att även Dan hade fått för sig att ta ett dopp i Östersjöns höstliga vatten.
Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: