2011-11-20

Bornholm dag 1

Så var det äntligen dags för tre dagars fiske, färjan var bokad sedan länge och Christopher hade fixat en superfin stuga i Rö på norra delen av ön. Kvällen innan hade blivit rätt sen och så blev också morgonen efter, gryningsfisket fick stå tillbaka denna dag.

Orsaken till den sena morgonen var helt klart flugbindning, eller...........

Vi valde "snor-stället" där man på något konstigt danskt sätt skall hålla hundar i snor.

Väl vid vattnet så insåg vi ganska snabbt att det inte skulle bli en dans på rosor. Jag tappade en på fluga och Ulf missade ett par hyfsade öringar på spinn.

Janne den första konfronteras med Janne den andra.

Efter ett tag så blev det dags att prova Hvide odde, trevligt ställe med plats för tre fiskare. Som vanligt missade jag och Uffe fisk men Christopher tog dagens enda fisk.

Ett kort stopp på Sportdres i Rönne och sedan långt söderut, först till ett ställe där vi hade varit med klubben i början på 90-talet, erosionen hade tagit träd då och nu låg där också rester av träd på revet.

Dagen avslutades i Snogebaek på Salthammer odde på Bornholms längsta naturliga rev, lika långt som engelskan men helt naturligt. Direkt när jag kom längst ut så skrämde jag en fisk men det var allt.

Dagli Brugsen i Gudhjem hade halva priset på hakkeböffer och kvällen avslutades på ett på ett traditionellt danskt sätt med hakkeböf och blöd lög.

- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: