2011-11-14

Söndag i finväder

Jag har inte metat plattfisk sedan barnsben, och rent ut sagt en tvättäkta amatör när det kommer till "pillemete". Men vad gör det? Man måste ju prova, så Michaela och jag gav oss ut på spegelblankt hav och satte kosan mot ett flak med sand och grusbotten som sakta sluttar ut mot djupare vatten. Experter menar att räka inte är särskilt bra, men det enda betet som fanns tillgängligt, så det fick duga.
Sagt och gjort, två släptackel hivades över bord, och det tog inte många minuter förrän ena spötoppen signallerade att något minsann hade räka på menyn. Ett nätt mothugg får min första tanke "det här med spättafisket var ju enkelt" att bytas mot "Torsk....".

Även sandskäddorna gillade räkor. Ett antal mindre fick simma vidare, men två stycken avnjöts senare som förrätt under kvällen. Smakade ypperligt med lite citron som enda tillbehör.


Dagen avslutas lagom till att solen börjar gå ner, och som fiskedag betraktat inte den bästa, även om vi bägge fick fisk, men vilket väder! Sann njutning att sitta i solskenet och äta varm soppa med knäckebröd utan så mycket som en vindpust. Spättorna lyckades vi inte lura, men det kommer. Förr eller senare.

Inga kommentarer: