2012-01-08

Årets första

Efter mycket noga övervägande så blev det en tur västerut i dag. Vattenståndet var våldsamt högt och det kändes inte bra med 60+ cm. Klubbturen med sikfiske får vänta till en annan helg. Alla vanliga ställen var omöjliga att nå och det gällde bara att hitta ett ställe där det gick att fiska från stranden. Barsebäck kändes som ett utmärkt mål. Inga sälar men väl 5 man på plats när jag kom. Under tiden som jag avnjöt min lunch, en triple cheese från Max i Löddeköpinge, så försvann dock dom andra och plötsligt så var jag ensam kvar.

Vattnet var ca 45+ men man kunde se att det varit 57 bara en timme innan, strömmen hade börjat att dra och det fanns hopp om fisk. Vattnet var klart så jag satte på en märla. När man är ensam på en strömsatt udde så kan fisken finas ända in på knädjup och det var där den stod, en liten blänkare som fick gå tillbaks igen, men det var i alla fall årets första.

Ganska snart så återbefolkades udden och jag drog bort mot verket för att få lugn och ro. Tyvärr så var det fler som hade kommit på samma ide och när jag vände om för att börja fiska så hade sträckan ut mot revet befolkats av andra fiskare. Som mest så kunde jag räkna in 8 man i viken mot verket, ett ställe som normalt inte fiskas speciellt mycket. Konstigt vad vattenståndet kan ställa till med. Alla försöker vada längre ut än dom andra för att få fritt vatten och ingen tänker på att öring faktiskt gillar grunt vatten.

Jag såg en krokad fisk till men ganska snart så gav jag upp. Klart fler flugfiskare än spinnfiskare denna gång. Tyvärr stannade kameran hemma av misstag så ni får nöja er utan bilder denna gång.- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Skånska kusten

Inga kommentarer: