2012-01-29

Pattegrisen - Flugfiskets röda Rapala.

Om det var mycket folk på kusten vid mitt förra fiske så var det desto mindre folk i dag. Undrar vad det beror på, kanske något bra på TV, typ SM-veckan eller något travlopp. Hur som haver så hade jag Barsebäcksrevet för mig själv i dag.


Tyvärr lite för mycket själv, inte ett liv trots en seriös runda. Det blev dags för lunch från Max drive-in och omflyttning till Vikhög. Inga fiskare där heller, dock så kom en spinnfiskare just när jag hade käkat klart, han var lite orolig för is men det såg bra ut på avstånd. För att komma ner till revet så måste man gå nerom hamnen, det fick jag lära den hårda vägen, den vanliga vägen såg öppen ut men den var spärrad med taggtråd där husen tar slut.

Väl framme så var det lite trickigt att komma ut med ganska mycket is på sina ställen. Åvattnet låg på så det var rejält grumligt, det var nu som jag kom på att Pattegrisen var min mest synliga fluga. Efter ett tag så kände jag den karaktäristiska stöten och sedan hugget, en hyfsad firre på ca 35 cm, ett par bilder i håven och sedan återutsatt.Man kan se den stora röda flugan i fiskens mun. Vågorna låg på ganska hårt och jag beslutade att fiska mig hemåt. Det var kallt, ett par minus i luften, 0,2 minus i vattnet, 15 cm för kort fisk samt 20 cm minusvattenstånd, nära att det här inlägget fått titeln "En negativ upplevelse".


Nu var det inte så negativt ändå, att gå och fiska med nästan kuling i ryggen var mysigt, saknade dock min superkorta Wibe 85 eftersom möjligheten till bakkast var väldigt begränsad. Ingen mer fisk men en positiv upplevelse, trots all minusarna.

Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: