2012-05-30

Klubbtur, del 2

Så var det dags för andra lördagens fiske. Veckan hade bjudit på kanonväder och det var upplagt för att dom stora sländorna skulle börja kläcka. Bengt kom från Ystad, Andre från Kävlinge samt Kenneth och Ann hade med sig sitt barnbarn, Tintin. Henric anslöt senare.Redan på väg ut så märktes att något var på gång. Med Tintins hjälp så såg vi tre öringar under bron, inga stora men dock. Ytterligare en stod i de närmaste strömmarna. Ganska snabbt så hittade Kenneth och jag en plats där det vakade ett par, tre fiskar. Det blev till att smyga för den alltid lika graciösa Kenneth.


Henric kom förbi och vi drog uppströms, jag visade ett av mina absoluta favoritställen och minsann, det vakade där också. Henric gick i vattnet och jag fortsatte uppåt mot dom andra grabbarna i akvariet.Som alltid lika fashinerande med vakande stor fisk men nästan omöjlig att ta. Det är lätt att fastna och bli sittande hela dagen. Bengt hade haft någon liten kontakt med annars var det lugnt.

Det blev dags för lunch och som vanligt så blev det sill och potatis. Henric var den enda som hade fått något. Kenneths "Rödsill" var mycket uppskattad.


Efter lunch så släppte det något, Kenneth fick till slut upp en av de fiskar som han hade jobbat med hela morgonen. Ola kom och hälsade på och ringde och berättade att vi måååååste skynda upp till akvariet för att det vakade så mycket.

Väl där så var det precis som vanligt, många vak men inget fångat. På väg tillbaks så stannade vi till på Henrics nya favoritställe och ganska snart så fick han en hyfsad fisk.


Summa summarum, ett trevligt fiske men denna gång så missade vi dom stora.

Inga kommentarer: