2012-09-17

Ont, det gör ont, det gör ont ......

....det gör ont. Redan nu har jag väl överglänst Lena PH i att känna smärta men tyvärr är det inget mot vad som verkligen känns efter en felparerad våg i lördags, stöten satt rakt i ryggraden och min första tanke var sjukhus direkt. Nu blev det inte så utan jag åkte med resten av dagen, mest för att vi var väldigt långt hemifrån och jag kunde sitta någorlunda bra.Framtill dess hade fisket varit hyfsat med ett par fiskar i båten per dag. Första dagen drog vi iväg till en vik långt bort. Grannbåten drog på en jätteflundra och vi tog ett par på grunt vatten. Den ena på spinnfiske med lätt jigg,riktigt roligt.


Andra dagen präglades av sydostlig kuling och vi var ytterst begränsade vad det gäller fiskeplatser. Ett par kontakter i form av flundror som följde med jiggarna ända upp till båten. Svårt att ta dom eftersom avdriften var kraftig.


Olycksdagen så hamnade vi i ett strömsatt sund, otrolig känsla att se hur tidvattnet maler på med flera knops fart. Tommy tog en fin flundra som följde med upp.

Jag var utslagen och satt i förarsätet och lattjade med jiggen på 10 meters djup. Man kunde se jiggen hur den hoppade, ca en meter ovanför botten. Plötsligt så fanns det ett eko till, strax under och jag berättade för Peter som satt bredvid att det var precis så som det skulle se ut när en flundra attackerar. Inget hände och efter ett tag så syntes hela förloppet en gång till och jag förklarade hur man kan bli lurad av ekolodet. Sedan hände det en gång till.....

Flundran var 110 cm och blev perfekt för middag och att ta hem. Tyvärr inga bra bilder eftersom det ösregnade och jag inte var alltför mobil.


Rensningen var en mardröm eftersom jag inte kunde stå utan stöd, båtkompisen Jimmy fick rycka in, jag är skyldig honom ett stort tack.Middagen blev helt OK.Jag gick hela söndagen och hoppades på att det skulle bli bättre. Tyvärr inte så, nu går jag och väntar på att den lokala läkaren skall ringa, han kan nog inte mer än ge mig lite piller. Det är över 20 mil till närmsta sjukhus.

Tiden fördriver jag, halvliggande i en soffa, tittandes på " bonde söker fru" i norsk version samt den fantastiska Ullaredskopian "Svenskehandel".

Hoppas att det blir starka piller så att jag kan fiska i morgon....


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Havöysund, Norge

2 kommentarer:

Anders sa...

Fy fan Janne, det är inget trevligt att behöva ligga och glo på norsk tv i Havöysund och dessutom ha ont i ryggen. Hoppas läkaren har starka piller så du slipper känna vågorna och kan bända upp storkveiten...

AndersE sa...

Försök att röra på dig så pass det går. Är det muskulärt problem är det oftast det bästa men om det är något annat kanske det inte är så bra. Hoppas det löser sig och pillerna tar dig till fina fiskevatten.