2012-09-10

Sensommar...

... Om lördagen platsar i kategorin "Förhöst" med sitt ruffiga väder så var allt annorlunda på söndagen. En underbar morgon följdes upp av en fantastisk dag. Som tidigare sagts så fick vi anpassa oss till ca 40+ vattenstånd och det begränsade en del. Allt började med att vi såg en liten gädda i strandkanten, den verkade ha svårt att fatta att hans normalt decimeterdjupa tångrevir, plötsligt var halvmetern djupt. Vi såg faktiskt ett antal sådana smågäddor senare på dagen och skrämde ut ännu fler.

Man kan verkligen på ett fysiskt sätt, känna att säsongens gäddfiske är i gång. :-)

Det vatten som borde varit supergrumligt efter stormen var nästan kristallklart och kallt, grumset måste ha trängts undan av det stigande vattnet. Vi provade Johnnys 10-kilosställe med hyfsat resultat, kanske inte 10 kg men hyfsat med fisk.
Sundet utanför var tyvärr helt fullt med spaghetti, kolasnören eller vad man nu väljer att kalla dom. Jag tror att det är någon form av blomstänglar från Blåstång eller "Klör" som det heter på lokalspråk. Om en månad har dom släppt bottenkontakten och drivit bort någonstans.

Vi träffade Finn och Harald, dom var också ute och gjorde skärgården osäker. Tuff liten båt, det kommer en utvärdering i nästa klubbtidning.

På vägen hem så hände faktiskt en av dom stora överaskningarna, Bellas place i Bromölla. En smått kitchig restaurang i amerikansk 50-tals stil som serverar suveränt goda hamburgare. Vi är många som har sörjt Sweden rocks fantastiska elefantöron och schnitslar nu när dom bara blivit vanlig och dyr restaurang. Bellas är klart värt ett besök av hungriga fiskare oavsett om dom är på väg bort mot  "Pike country" eller på väg hem.

Bra läge vid Bromölla östra avfart, man kan se stället från stora vägen.

1 kommentar:

Esox sa...

Härligt att se gäddbitna kustfiskeklubbare bli gäddbitna. Äntligen är det höst!