2012-10-31

Blekingeläger, dag 1.

Svinkall natt och morgon gjorde att det var ovanligt lugnt i stugan(orna), först när Mats ringde och frågade var vi blev av så insåg vi att vi var sena. Han hade kört upp på morgonen ända från Malmö, nu var det inte alltför långt till Senoren så han kom in på en kopp kaffe. Det var dock fortfarande minusgrader när vi samlades på parkeringen.



Väl vid vattnet så kunde vi se några andra flugfiskare på håll, Tyvärr så var dom på mitt favoritställe och jag fick ta plan B. Vi spred ut oss på öarna men fisket var ganska trögt, Mats hade en del fisk men annars inget. Kristallklart vatten, frånlandsvind och solsken brukar inte de vara bästa förhållandena för gäddfiske. Jag omgrupperade en andra gång och fiskade mig bort mot "Wärffska viken", normalt en av de bättre ställena. På vägen så träffade jag Olle som hade kört upp från sitt "torp" i närheten av Karlskrona. Han hade beställning på en gädda som han skulle ha till några vänner senare på kvällen. Olle drog ut på udden utanför för att skaffa en matgädda.

Vi hade också ett krav på oss att fixa fram kvällens middag och när jag väl fick en 3 kilosgädda så ringde jag för attt kolla om dom andra grabbarna hade fått något. Ola rapporterade att Mats hade haft fortsatt bra fiske och att han hade säkrat kvällens havande gädda.

Jag hamnade in i en hyfsad period och tog ytterligare 4 gäddor, tyvärr ganska små men efter förhållandena så var det helt OK. 

Samling för fika och vi kunde konstatera att långt ifrån alla hade fått fisk. Normalt så brukar vårt favoritställe bjuda på bra fiske även senare på dagen och dom flesta valde att stanna kvar.



Ola, Mats och jag beslutade testa en annan av öarna, väl på plats så var det första vi såg en jörkbaitare. Jag kommenterade lite uppgivet "Jörkbajthelvetet", Ola sade att jag inte skulle svära och jag kommenterade, "vad menar du, helvetet är ju en plats ......".

Jag testade "Finnska viken 2" där Finn hade haft bra fiske, förra året. Nu var det mest bara "Klör" och kristallklart vatten. Grabbarna hade haft bättre fiske i sundet med ett par firrar per man. Det började bli sent och vi drog sakta hemåt, vi stannade på Johnnys 10-kilosställe och fick ett par gäddor till.

På Senoren satt Thomas och Steffen väl påbyltade och njöt av , cigarr, maltwhisky och den underbara utsikten. Jag anslöt halvklädd men jag hade fleecen på, Ola anslöt i T-shirt och det måste varit whiskyn som höll honom kvar i så pass länge i minusgraderna. På kvällen så var det dags för bastu och i avsaknad av Finn så var det bara vatten och inte gäddslem som hamnade på bastustenarna......     

3 kommentarer:

Micki sa...

Grattis älskling! Jättefin gädda.

Thomas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Thomas sa...

Nu saknar vi del 2.