2015-03-08

Bloody Saturday

Åkte iväg, rustad för både havsörings och gäddflugfiske. Tanken var att lägga halva tiden på varje men väl framme så insåg jag att det var alldeles för hård vind på utsidan. Fokus hamnade således på gäddfiske. Det började bra med fisk på tredje och femte kastet, detta på ett ställe som normalt inte håller så mycket gädda. Jag hade kompletterat mitt tackel med en upphängarfluga för havsöring och när jag kände den första dragningen så trodde jag helt säkert att det var en öring.


 Så var inte fallet och dagens första gäddor kunde räknas in. Vinden tvingade fram mycket backhandskastande och jag täckte stora ytor. Först efter en halvtimme så kom nästa gäng på tre gäddor. Den sista vägrade att öppna munnen och det var när jag försökte hjälpa till med vänster tumme som det hände, direktkontakt med en hörntand och tummen slutade inte blöda på resten av turen, lite skrämmande när Orvislinkorgen är full av lysande rött vatten. Plåster funkade inte på blöta händer så det var först när jag gick i land som jag kunde få på ett dylikt. Nu stoppade det inte blödningen helt men det begränsade omfattningen. Fisket fortsatte och jag närmade mig dom riktiga hotspotarna tyvärr släppte det inte loss helt och jag fick jobba hårt för varje gädda. Ett par riktigt fina på runt 4 kg men det satt långt inne.

Gäddorna samlas kanske för lek redan och jag hittade inte helt rätt. Det far först vid 6-tiden på kvällen som det slutade att blöda när jag fick på ett riktigt bandage.

1 kommentar:

Esox sa...

Snyggt jobbat Janne! Det var inte en dag för tidigt för ett blogginlägg! Fyra månader har gått. Har kustfiskeklubben slutat fiska? (Mig inkluderad)