2008-01-01

Årets öringpremiär avklarad.

Än en gång gav min fiskebroder och jag oss ut på nyårsdagsfiske efter öring vi sundskusten. I vanlig ordning bet det i kinderna, klart vatten och nordliga vindar. Efter en stunds fiskande dök ett par bekanta klubbmedlemmar upp.

Vi fiskade oss sakta ut mot Bert och Johnny när jag fastnade i ett nät som låg helt inne från land och ett par hundra meter ut.

I nätet fann vi tre stycken två-trekilos öringar och ett par mindre. Alla blanka. Lusten att fiska just där sjönk snabbt. Två riktigt små pillade jag ur maskorna så dom kunde simma iväg. Snabb koll på länsstyrelsens sida när man väl är hemma ger att man borde tagit upp och anmält nätet, då minsta maska skall vara 156mm, vilket dessa definitivt inte var. Efter en snackepaus med grabbarna bestämde jag och min fiskebroder att det var dags att avrunda med en kopp kaffe och bege oss hemåt.

Än en gång en har man så tvättat sina kustwobbler den 1/1, med samma resultat, dvs noll fisk. Men denna gången fick man ju iallafall sett blank öring, och det tillhör inte vanligheterna.....
///Mats

3 kommentarer:

Anders sa...

Var ni i Hörte?

BeBe sa...

Vikhög

Tord Andreasson sa...

Får mig att tänka på en f.d. klubbmedlem med hetsigt humör som drog upp ett nät och eldade upp det på stranden...