2010-03-07

Årets första...

... riktiga kustfisketur. Massvis med ny utrustning skulle testas och vi var optimistiska. Kaffe i Simrishamn och sedan fiske på fyra platser i sydostligaste Skåne. Första stället var parkeringen nästan full av danskar när vi kom, allting såg bra ut och vi gjorde nog nästa två timmar innan det vad dags att dra vidare. Vi snackade med danskarna och dom hade fått fisk i går, upp till 60 cm blank fisk. Andra stället, söder om Skillinge kändes hett men det visade sig vara något helt annat, efter en halvtimme så domnade nästan fingrarna bort av kylan.



Fika i ett naturreservat och sedan på det igen, borta vid Ystad så var vattnet lite för klart, samtidigt som näten stod som spön i backen...?

I vilket fall som helst så avslutade vi i Abbekås, vattentemperaturen var nu uppe i hela 1,0 grader att jämföras med 0,5 grader på ostsidan. Kan man kanske till och med säga att det var "dubbelt så varmt". Hur som haver så kändes det inte så. Det var två ganska frusna grabbar som till slut fick känna sig besegrade av naturens krafter.

Inga kommentarer: