2010-03-07

Pimpeltävling på Vombsjön

Lördagen bjöd på ett fantastiskt vinterväder och vad kunde vara lämpligare än att fördriva dagen med pimpelfiske. Det var dags för den allra första Vombsjöträffen, pimpeltävling i sydsveriges bästa abborrsjö. Dröm om min förvåning när jag kunde räkna in hela tre kustfiskerävar i startfältet. Kurt, Bert och Johnny.


Bert var utrustad med en hi-tech pulka av värsta klass den var utrustad med trollingspöhållare och det var bara ekolodet som saknades. Bert förklarade dock att han bara måste lösa lite grejjor med kylan innan även ekolodet skulle finnas på plats. Helt klart är att Kent C, som tidigare varit mest hi-tech, skulle bli grön av avund om han hade sett denna.



Fisket var tyvärr ganska trögt men som vanligt denna vinter så var det vissa som fick mycket samtidigt som dom flesta inte fick något alls. Tekniken är avgörande och det liknar tyvärr allt mer mete med mormychka och mask ekller bloodworm. Det gick inte alltför bra för våra grabbar, Bert använde sin GPS för att hitta gamla tiders hotspot och resultatet var skralt. Johnny lyckades få ett tröstpris. Jag försökte övertala dom att följa med på dagens kustfisketur men jag fick bara ett mummel till svar.


Till slut en smått ekivok bild på en av arrangörerna, Swen från Pimpelforum, när han skall borra ner startskottet i isen.

Inga kommentarer: