2011-07-05

Dammån baklänges

Nu var det dags att dra nerströms i Dammån och sedan ner till Ockesjön. En sjö som under åren har visat sig producera stora gäddor och fina abborrar.

Efter ca en km så kommer man fram till ett deltaliknande landskap där stora träd har spolats ut av vårfloden. Vattnet var tidvis så grunt så att Ola fick gå av båten och dra oss fram. Vi hade fått tips om en nästan stängd vik som skulle hålla bra med fisk men med dagens vattenstånd var det helt omöjligt att komma in. Ockesjön är ju egentligen bara ett sel i Indalsälven och denna är tyvärr korttidsreglerad.


Viken utanför vår stängda vik var däremot extremt djup och kanterna var spännande att fiska av. Vi hade fått tips om bra abborfiske men det enda som hände var att Ola drog på en fin Gädda.


Vi hade även fått tips om bra ställen i den övre delen av sjön och vi började fiska oss uppför. Ungefär halvvägs så insåg vi att det skulle bli ett alltför stort projekt att ta sig hela vägen. Som tur var så började Abborrarna att hugga. Under någon timme så var det riktigt gott om fisk. Vi började med Hornet wobbler men ganska snabbt så blev det skeddrag. Några borrar fick åka med hem och vi skall käka dom i dag.

2 kommentarer:

BeBe sa...

Ni verkar ha riktigt fint fiskeväder och mys-pys. Det enda man saknar är en banjospelande lokalinvånare.

Zigge sa...

Ser riktigt najs ut! Gött mos grabbar!