2013-10-29

Blekingelägret

Så här i efterhand så kan vi summera ett av dom bättre Blekingelägrena. Trots ett högt fisketryck så levererar fortfarande Blekinge en hel del gädda. Första dagen var lite av en besvikelse, på första stället i Pukaviksbukten hade det parkerat en polsk bil och vi kunde se hur två vadande fiskare befann sig precis där vi hade tänkt fiska.


Andra stället, längre in i bukten var helt tomt, två timmars tröstlöst letande i sönderjörkat vatten.
Snabb omgruppering österut och äntligen hade vi kontakt med fisk.

Andra bilen rapporterade om trögt fiske men stora fiskar från en av dom stora öarna. Tredje bilen var redan på plats österut och dom hade bra fiske i vikar med lä.

Stugan var en favorit i repris och kvällens samkväm inleddes med ärtor och punsch för att avslutas med rockmusik och whisky. Kanske lite väl mycket nattsudd för när vi sent om sider kom ner till vårt favoritställe så var där redan gott om andra fiskare. Nu är området stort och alla fick plats.

Första fisken var rejäl och passade alldeles utmärkt till kvällens middag. Lite jobbigt att släpa runt på fisken resten av förmiddagen men det gick ganska bra.
 
Gänget med Anders, Lasse och Harald provade lite västerut innan dom hittade ett superfiske i en liten vik. Finn och Harald-2 provade ett annat ställe och dom hade bra fiske i lågvattnet.
Vi gjorde oss maket att testa ett av klubbens andra superställen ett par mil västerut och det var helt tomt. Lite upprättelse fick vi Finnska viken med ett par små gäddor.

Kvällens "Havande gädda" var som vanligt fantastiskt god, vi fick nöja oss utan "Royale" trots att grabbarna hade snubblat på ett kantarellställe dagen innan. Kvällen blev tidig för somliga....

På söndagen så hittade vi en vik där det formligen drällde med fisk, Lasse och jag började en bit bort och det var bra men svårt att kroka gäddorna på knädjupt vatten.

Vi kunde dock se att dom andra grabbarna med Ola i spetsen verkade stå med böjt spö nästan hela tiden och vi var tvungna att byta ställe. Väl framme så var det just så bra som man kan tro.  Ju längre ut man kom i viken så verkade fisken vara större. Anders stod för dagens två största fiskar, bägge i 6-kilosklassen.

Tyvärr var det dags att åka hem och som för att ge oss en liten vink om att det var dags så smällde det till med ösregn, just som vi skulle byta om till civila kläder. Det var ett lagom trött gäng som summerade helgens händelser över varsin burgare på Bellas Place i Bromölla på vägen hem.



2 kommentarer:

Esox sa...

En alldeles utmärkt sammanfattning på ett ännu mer utmärkt gäddläger.
Alla kategorier!

Thomas sa...

Jäklar att man missade det. Punschen ser inte heller illa ut.