2013-11-26

Bornholm, dag 1

Så här, efter "dagens dont" så kan det vara dags att börja sammanfatta årets tur till Bornholm.

Avfärd, torsdag kväll och efter en viss osäkerhet så lyckades vi hitta nycklar och därtill hörande stuga. Om man sedan verkligen kan kalla vårt hus för det. 4 st sovrum, jacussi, bastu, solarium, öppen spis ....

Det var rätt kyligt och ganska snart kom vi igång med utvärtes värmning med öppna spisen och invärtes med whisky och kaffe. Kvällen blev ganska sen med ostbricka, chips och Tuborg.

Morgonen blev således också rätt sen och när vi närmade oss "Snorstället" vid Levka så kunde vi räkna in en tysk och två svenska bilar på parkeringen. Väl vid vattnet såg det inte så farligt ut, dom flesta verkade ha dragit iväg norrut. Kanske för att det kändes väldigt fisktomt, kristallklart vatten och spegelblankt.


Vi drog ganska snart vidare mot Hvide odde, stax norr om Rönne. Väl där så fanns det redan ett par spinnfiskare och massor av nät längre ut. Inga problem utan vi försökte att tränga undan dom andra. Christopher hade lite flax och hittade två små öringar på ett rev längre bort, vi andra kände inget.

Jag drog ännu längre bort eftersom jag kände för att röra mig lite, väl tillbaks på udden så kom jag lagom för att se hur CH landade och släppte en skaplig öring.

Han hade redan bonkat en till kvällens middag. Denna hade spytt upp två stora sillar och det är en gåta hur den kunde tro att den skulle få plats med mer.

Nu blev den som sagt själv middag och den avnjöts med hollandaisesås och kartofler.

Kvällen ägnades åt flugbindning samt bärs från det lokala bryggeriet.


Inga kommentarer: