2008-03-26

Skottland 2 (kanoter)


Idag hade vi lite bättre väder. Solsken och 6-7 grader så det var mössa och handskar av. Tyvärr så blev det ingen fisk idag heller. Det var också vår sista dag på Thulcan så imorgon blir det nere i mynningsområdet på Brae waters. Vi får se om det ger resultat.

Sedan området runt Spey blev nationalpark har markägarna fått mindre att säga till om angående vilka som har tillträde till vattnet och det har gjort att bl.a kanot-turism har ökat i Spey, och vad ett gäng skramlande kanoter ställer till för en laxfiskare kan väl de flesta gissa. Det har blivit så pass många kanotturer att under våren och sommaren kan det passera så mycket som 60st kanoter i veckan. Det är tur att vi inte betalar 200£/dag och dessutom få flera timmars fiske förstört pga kanoter. Gillien Robert höll på att sluta på Thulcan ifjor pga alla kanoter och därav sura gäster hos honom.

4 kommentarer:

IIB sa...

Känner igen det där med kanoter från Björkaån. Dom borde bara få paddla åar där det inte finns fisk(are);)

Hoppas att allt är bra annars, vi sitter här hemma och längtar att vi skulle varit med, 7 minusgrader utanför fönstret gör det inte bättre.

Zigge sa...

Paddla kanot/kajak längs slingrande åar är fantatisk mysigt. Dock blir det ju som du säger gnissel mellan fiskare och kanotister, vilket kan lösas på två sätt:

1. Begränsa vilka dagar kanoter är tillåtet. Dock är detta tveksamt att genomföra med tanke på allemansrätten.

2. Gäddan ryggar inte för kanoter. Kanske en svart Zonker storlek 4/0 vänder din fiskelycka Anders?:-)

På tal om gädda....eftersom det är öringtävling på lördag funderar jag på lite tandgurkefiske istället...

Anders sa...

För f..n Mats, du ska väl inte fiska gädda på Öringens dag....;-)

Zigge sa...

Öringens dag är ju inte förrän nästa helg igen, så du behöver inte vara orolig....:-)