2011-09-18

En skakig värld

Efter fredagens kuling så var det äntligen dags för lite fiske. Från början så ställde vi kosan österut, det var bara ett litet sund så skulle vi kunna fiska i lä. Tre båtar blev snabbt till två, då dom seriösa grabbarna vände strax efter vi hade mött vågorna.




Kvar var bara två båtar, tvåan och ettan. Vädret kändes bättre så vi rundade Måsöya på utsidan. Vågorna gick så höga så att grannbåten försvann i vågdalarna.




Återigen ökade vinden och det var svårt att fiska på rätt sätt, ett antal koljor kom upp och till och med en rödspätta, ingen kveite.




Till slut så förbarmade sig fiskeguden och MKB-Mats fick en liten flundra. Nu var vädret riktigt risigt med störtregn, hagel och hårda vindstötar. Resan hem blev riktigt tuff, jag snurrade en tamp runt ena handen för att inte ramla över bord. Tvåan fick en ännu tuffare resa i rak motvind. Väl i lä så drog vi på för fullt för att rensa ut motorerna, vi lyckades faktiskt att köra på en fiskmås.






Rorbuerna (stugorna) ligger fint vid vattnet och båtarna rakt nedanför.



Det kändes rätt skönt att få fast mark under fötterna efter denna skakiga dag. Ännu skönare var det att öppna "kassaskåpet" och ta fram varsin exklusivt dyr norsk öl.



Posted using BlogPress from my iPad

Location:Havöysund,Kongeriket Norge

2 kommentarer:

Esox sa...

Hmm...
Dåligt fiske och svindyr norsk pilsner. Det låter som om en dag på jobbet är ett fullgott alternativ.
Jag går och binder en gäddfluga!

Zigge sa...

En dålig fiskedag är ALLTID bättre en en bra dag på jobbet....