2011-09-16

I lä från en sopcontainer

Ingenting kunde hindra oss, vi måste ut i kväll. Efter att ha degat hela dagen och till viss del ångrat att vi inte tog chansen att åka ut i morse, då vädret var drägligt, så fick vi ett ryck att prova på lite fiske i hamnen utanför stugan.



Vi hade helt klart missbedömt läget och trodde att det skulle räcka med vindtäta kläder, som ni ser så hade de andra grabbarna valt flytoverall och det var nog lite smartare. Det iskalla regnet kom horisonellt i femminuters chocker.



Hur som haver blev det en del fisk men efter ett tag blev det så odrägligt så att jag sökte lä bakom en sopcontainer. Strömmen i sundet var häftig och man fick jobba hårt för varje fisk.



I bakgrunden skymtar våra stugor. Strax efter bilden togs så hade jag fått nog och drog mig tillbaks till stugvärmen. Sammanfattningsvis så togs det en del flundra av de båtar som kom ut på morgonens få fisketimmar. Det är bara att hoppas på att "laber bris" är rätt mycket mindre än "frisk bris" som det har varit i dag. Risken är nog tyvärr att det inte är så med fortsatt nordvästlig vindriktning. Regnet verkar dock förhoppningsvis vara avtagande.



Posted using BlogPress from my iPad

Location:Havöysund, Kongeriket Norge