2009-12-15

Guadeloupe - dag 2

Efter en rejäl frukost med ägg och bacon var det bara att rigga spöt och ta en tur utanför hotellet. Efter lite experimenterande med flugorna visade sig snart att vitt och gult var gångbara färger på det mesta. En massa småfisk av varierande sort nafsade i sig flugan.

Efter en timme smäller det på rejält. Ett par tunga gung i spöt, innan vad-det-nu-är biter tafsen. Troligen barracuda, det fanns gott om dessa gynnare i varierande storlekar.
Men eftersom det mesta verkar ha tänder så kan det varit vad som helst. Nedan monster såg inte snällt ut.
Hade svårt att få krokat fisken riktigt. Vid två tillfällen kliver det på någon slags fisk som drar iväg in en 50-meters rusning för att sedan stanna och spotta ut flugan. Irriterande. Vattnet var lite grumligt, och att se fisk var stört omöjligt. Trut/mås(eller nå't) och pelikandyk avslöjade var det befann sig jagande fisk. Nu vankas det några kalla i baren.

Tillägg: Det är kotym här att ta en drink innan maten. Således inmundigades två av den lokala Ti' Punch, dvs rom, rörsocker och en skvätt pressad limejuice. Efter dessa är det inga problem att tala det lokala tungomålet(eller så talar man i tungor).....

3 kommentarer:

Tord Andreasson sa...

I dag snöade det, 10 m/s och +1C. Jag följer din berättelse med spänning och längtar redan tillbaka till Los Roques.

Tord Andreasson sa...

Bild 1: Mahogny Snapper
Bild 2: Barracuda
Bild 3: ??

Zigge sa...

Den sista rackaren såg riktigt onskefull ut. Som en "flathead" fast utan skäggtömmar, och med tänder i överflöd. Har int eheller hittat vad det kan vara.