2012-07-30

Den årliga makrillturen...

...gick av stapeln under söndagen. Fem glada grabbar gav sig ut på ett blankt hav, och även om det var mulet så lyckades vi undvika regn ända fram till hemfärd.

Redan vid första stoppet rakt ut från Landskrona blev ekolodet svart av massiva sillstim. Det tog inte många minuter innan hinken började fyllas med sill i diverse storlekar. André är den första att kroka makrill, men desvärre väljer den att hoppa av innan den kan lyftas in i båten. Robert lyckas också få några makrillar.Plötsligt dyker det upp en familj tumlare hundra meter från båten. Mäktig syn, och under dagen får vi se dessa små valar i omgångar, ibland så nära som tio meter från båten.

Efter ett par timmar provar vi lite andra ställen. Med 300 hästar där bak så tar man sig snabbt och lätt mellan platserna, men strömmen verkar avtagit, och efter enrunda mellan olika platser är vi tillbaka där vi började, och nu är alla båtar i sundet där...turbåtar och hela tjobanget. Inte riktigt samma combat fishing som förra året men bra nära.


Efter att ha provat ytterligare några ställen, avslutar vi vid ålahaken, där det är massivt med både sill och båtar. En makrill till lyckas Robert hiva upp, innan vi beger oss i hamn. Robert står även för dagens enda torsk, en fin matfisk på 2-3 kilo.

Sammanfattningsvis, en ypperlig dag vädermässigt, och vi fick ju faktiskt makrill(och en hink med sill..)!

4 kommentarer:

AndersE sa...

Tack Mats för en trevlig tur. Hoppas Tord inte glömde sitt nät och musslorna.

Zigge sa...

DOm ligger i säkert förvar i fören på båten......:-)

Unknown sa...

Mitt nät?

AndersE sa...

Tord's storfångst....