2012-07-08

Jämtland dag 7

Fredagen ägnades åt att byta plats, vi flyttade från Gimdalen till Mattmar. Det endaroliga som hände var att vår värd på nya stället, Matz hade en likadan Stetson-keps som Ola. Inget fiske, det var skönt att koppla av med ett par filmer, nu när vi hade fått TV.



Lördagen ägnades åt att sjösätta nedanför forsen och fiska främst spinn. På vägen upp så trollade vi med små wobblers och vi lyckades ta abborre och harr. Målet var att fiska en liten å i närheten som heter Mörtån. Inte för att vi hade sett någon mört men förra året hade vi ett hyfsat bra ytfiske efter både abborre och gädda. Nu slog norrlandsvädret till med full kraft och duggregnet ökade sakta till fullt ösregn. Ytfiskeeffekten kändes nästan helt borta när våra poppers och spinnerbaits fick konkurrera med tusentals regndroppar. Vi lyckades ta oss ända upp till den fina tjärnen som vi missade under föregående år men resultatet var inte alltför övertygande med ett par fådda gäddor per man. Ola fick en ovanligt luggsliten abborre.



Väl ute i sjön så fiskade vi oss nerströms genom att ankra var hundrade meter. Jag försökte med torrfluga men den blev våt innan den nådde vattenytan, det visade sig att spinn funkade bäst. Både Ola och jag fick harr.



Väl nere där strömmarna flyter samman så drog jag på abborre, öring och sik. Det är inte varje dag som man fångar 5 olika fiskarter, bara smått men ändå.


Vi hade möjlighet att utforska ett båthus på vägen ner. Allt var dyngsurt när vi så småningom kom tillbaks till vår bas. Köbelax med rom-sås passade utmärkt in i semesterns fiskätaretema.



- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: