2012-07-10

Jämtland dag 9

Trots det höga vattenflödet så beslutade vi oss för utforska en närbelägen å. Strömmen var stark och fisket blev begränsat till översvämmade sidofåror och bakvatten, ett riktigt smygfiske mao. Vasskydd eller ytbeten var ett måste.



Ganska snabbt hade vi kontakt med gädda i en helt avskärmad pöl, Ola fick bogsera fisken genom vassen innan den kunde bärgas.



Vidare uppströms så hittade vi fler vassar och nästan alla höll gädda. Ola hade ett superhugg som massakrerade hans splitternya Terminator och tafsen till oigenkännlighet.



En intressant upplevelse var när Ola fick ett spektakulärt hugg med kraftigt plask och han bad mig ta fram kameran för att det var stor fisk. Samtidigt så hade jag en annan gädda på. Plötsligt släppte tyngden i Olas fisk och upp kom en mikrogädda. Den hade huggit i samma sekund som den själv blev tagen av en betydligt mycket större gädda, därav det häftiga plasket.




På vägen tillbaks så drev vi mitt i strömmen och kastade mot de mindre vassarna som vi inte hade hunnit fiska av på vägen upp. Fortfarande massvis av fisk och vi fick en hel del granna.



Jag provade även fluga efter harr och det gick väl inte alltför bra, storleksmässigt alltså.



Sammanfattningsvis en chansning som gick hem. Högvattnet visade sig vara positivt för gäddorna trots att vi hade väntat oss motsatsen. Abborren verkar vara helt försvunnen, men den kommer kanske när vattnet blir lite mer normalt. Bästa gädd dagen hittills.



Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: