2012-07-12

Jämtland dag 12

Gäddfluga, äntligen :-)

I dag så lämnade vi spinnspöna hemma, det blev bara ett eftermiddagsfiske men det var bra nog. Vädret var dåligt och vi beslutade att hålla oss i en närbelägen å. Lite av en önskerepris på förrförrgårdagen fast med fluga. Vi började i en liten tarm och fick varsin gädda.


Vidare uppströms mot våra tidigare jaktmarker. Det började ösregna och vi låg ganska lågt. Det kändes bra att vänta med dom hetaste sträckorna tills regnet lagt sig. Ola fick en grann gädda på ett ställe som vi inte fiskat förut.

Vidare nerströms så hittade vi gäddnate och där lurade en fin gädda.

Vid platsen för Olas "metegädda", där han hade en stor som bet över en mindre så smackade det på en riktigt fin fisk.

Jag hade även en ännu större gädda som slet sig precis innan jag skulle ta den med håven. Ola fick en abborre innan det var dags för att driftfiska nerströms.

Vi kom ända ut till mynningen, där jag fick ett par små gäddor. Vi provade ett hett ställe utan något resultat. På vägen hem så stannande vi i mynningen och jag lyckades få en abborre i sista kastet.Nu sitter vi här och skriver resans sista blogg. Whiskyn är slut och norrlandsgroggen är inte långt efter. I morgon är det fredagen den 13 och vi drar hemåt.
Peppar peppar.....
Fingrarna i kors.....
Tvi tvi......

Inga kommentarer: