2012-07-03

Jämtland dag 1

Efter en lång dags färd och välbehövlig sömn så hamnade Grötingen överst på vår prioritetslista.  Det fanns indikationer på bra harrfiske i strömmarna nedanför sjön så vi laddade för både båt och vadarfiske. För första gången så var vår abborrgrynna inte utmärkt med boj så vi fick leta med ekolod. långt om länge så hittade vi ca 2 meter och kastade en markör, det visade sig sedan att markören hamnade närmare grundet än vad ordinarie markör någonsin legat. Först var det lite trögt och bara några få abborrdallringar men sedan kom vi på att vi inte fått någon "lyckatill-whisky". Direkt efter denna så var fisket riktigt bra. Först några små abborrar och sedan ett tungt hugg på en liten 7-grams grub-jigg
6 kilo ca, lite för stor för att bli middag för 1,5 personer så den fick gå tillbaks. Nu kom abborrarna i gång på riktigt och jag hade ett fisk i varje kast innan det drog upp ett kraftigt regnväder. Snabbt söka upp lä och vänta ut regnet. Vadarutrustningen kom väl tillpass och vi "njöt" av situationen.
Fisket tog slut och vi beslutade dra oss mot utloppet, på vägen fick vi ett par borrar innan vi landade på en ö vid mynningen. Det vakade i strömmarna och trots regnet så beslutade vi att prova på harrfiske.
Ett par harrar innan vi beslutade oss för hemfärd. Regnet hade gjort vår naturramp glashal och det var med stor möda som vi lyckades få upp båt och bil.
Kvällen avslutades med spaghetti och köttfärssås. Lite för pikant efter några få droppar av Blairs dödskallemärkta "After Death" sås. Tur att det fanns norrlandsgrogg och whisky att rensa strupen med.

Inga kommentarer: