2012-07-05

Jämtland dag 4

Så var det dags för "Hemligselet" ett sel i en liten å, det har säkert ett namn men vi har lovat Björn att inte avslöja var det ligger. Anledningen är att det håller osedvanligt många fina abborrar. Dagen inleddes med en ovanligt lång "Baksmälla" efter nattfisket dagen innan. Tiden ägnades åt att fixa till diverse utrustningsdetaljer. Ett stilla duggregn stoppade inte alltför mycket men det gjorde sitt till.
Sjösättningen av båten är ganska kritisk, mitt i skogen med en meter mellan trailer och vattenyta, ett älgkadaver från i förrfjol håller på att sakta lösas upp och nu återstod endast skallen och några benknotor.


Redan i andra kastet så drog jag på en riktigt stor abborre, Ola hade inte riggat klart och vi hade inte tagit någon "lyckis" så han hävdade att det inte skulle räknas. Jag hävdade å andra sidan att nattens lyckisar var klart efter tolv så att dom gällde.

Det började lite trögt och efter ett tag så tog en fin gädda min 4-play softbait. Fantastiskt bete med kroken vasskyddat i ryggen och fin gång. Efter gäddan så var dock inte gången alltför bra....


Ola körde med jiggspinnare och han tog ett par fina gäddor innan vi drog ut på det stora selet. Här kan man hitta ett riktigt fint abborrfiske om man har tur. Nu var det bara Ola som hade lite tur med ett par fina abborrar.

Tillbaks i ån så drog vi uppströms och det funkade väl hyfsat, växtligheten hade inte hunnit växa upp helt pga den kalla våren och fisket var halvbra. Vi tog varsin gädda och ett par fina abborrar till.På kvällen var det dags att äta gädda. I brist på pepparrot så hade Ola fixat till ett riktigt gott kryddsmör och det blev en lyckad middag, ackompanjerad av musik från iphone med Lansing Orbit extrahögtalare.


Norrlandsgroggen satt som alltid perfekt. Tidigare så använde vi Schweppes Russian, vid ett tillfälle så var denna slut så vi fick ta Tonic water blandat med koncentrerad Jokk lingondryck. Ett tilltag som förändrade synen på norrland för all evighet. Funkar säkert lika bra i södra sverige.

Inga kommentarer: