2012-07-12

Jämtland dag 10

Vi hade fått tips om att det skulle vara bra fiske långt ner längs med strömmen, ända ner mot broarna, eftersom det var helt omöjligt att fiska i strömmarna. Sagt och gjort så testade vi mest med lättspinn och trolling men resultatet var skralt.
Efter en timme helt utan fisk så provade vi efter gädda vid ett kelp-bälte som var riktigt bra vid vårt senaste besök. Ingenting här heller, mer än en mikroskopisk efterföljare, det var med viss panik som vi trollade oss uppströms mot harrplatserna, inga vak trots det vackra vädret. Det var dags för fika och vi gick in i Mörtån för att slippa den värsta strömmen. Ingen fisk och det faktum att vädret varit katastrofalt uselt vid vårt förra besök så beslutade vi att testa uppåt, mot tjärnen. Det var tajt att komma under bron, vattnet hade stigit med två decimeter sedan vårt förra besök.

Fisket var sisådär, allt var så pass igenväxt så det var nästan tvunget att använda vassdrag och buzzers, elmotorn funkade snästan som en röjsåg och jag fick rensa mycket grönsaker.
 Jag missade dagens största gädda när jag hade blicken på annat håll, Ola fick någon på sin Heddon super spook.


Kvällen var sen och vi kunde summera sämsta fiskedagen hittills med endast ett fåtal fiskar per man.
Sent ut och sent hem men vädret var i alla fall klart mycket bättre än de ursprungliga utsikterna.

Inga kommentarer: